Koos Mihhail Kõlvartiga peetakse neid kolme Keskerakonna vene poliitikutest kõige käremeelsemateks. Nende seisukohad kattuvad tihti Venemaa ametlike seisukohtadega, näiteks on nii Stalnuhhin kui Toom rääkinud Eestis natsismi levikust. Selguski, et venelastest pääsesid Euroopa Parlamendi Keskerakonna kandidaatide sekka vaid nemad.

Stalnuhhin on riigikogus üks praeguse valitsuse vihasemaid kriitikuid. Stalnuhhin käis 2012. aasta sügisel organisatsiooni Maailm Natsismita peaassambleel Strasbourgis Prantsusmaal, kus arutati natsismi väidetava tõusu üle Euroopas ja toodi Stalnuhhini sõnul halva näitena esile ka Eestit. Kaitsepolitsei on seda organisatsiooni seostanud Moskvast juhitava Venemaa mõjutustegevusega.

Enne kohalikke valimisi pani Toom välja video, milles süüdistas valitsust pronksiöö korraldamise katses.

Aasta eest oli ta ühele Venemaa ajakirjanikule öelnud, et eesti ja vene keele konfliktis ei saa eesti keel võita ja nimetas eestlasi väljasurevaks rahvaks. Toom käib siiani kaitsepolitseiga kohut, sest kaitsepolitsei juhtis oma aastaraamatus tähelepanu sellele, kuidas Toom juhtis võitlust osaliselt eestikeelse õppe vastu vene koolides.