Tallinna Linnatranspordi AS-i eile saadetud kirjast selgub, et pakkumus lükati tagasi riigihangete seaduse § 47 lg 2 alusel, mis annab hankijale õiguse lükata pakkumus tagasi, kui see ei vasta hanketeates või hankedokumentides sätestatud tingimustele.

"Mingit lisainformatsiooni nende tingimuste kohta, millele Stadleri pakkumine ei vastanud, ei ole antud,” ütles Stadler Bussnang AG juhatuse liige Stan Skalski.

Skalski sõnul on seaduse kohaselt Stadleril õigus esitada vaie seitsme tööpäeva jooksul, kuid enne selle võimaluse kaalumist küsib Stadler hankijalt ametlikult selgitusi.

"Oleme veendunud, et Stadleri pakkumine on koostatud väga täpselt ning kooskõlas hankedokumentidega, mille tõttu osutus Tallinna Linnatranspordi AS otsus ettevõttele ootamatuks," tunnistas Skalski.

Otsus tundub Stadlerile tema sõnul üllatav ka selle pärast, et meie esitatud pakkumus on konkureerivast pakkumisest oluliselt madalama maksumusega, mis võimaldaks efektiivsemat riigi raha kasutamist.

"Loodame, et Linnatranspordi AS selgitab peagi oma otsuse tagamaid kõiki osapooli rahuldaval viisil,” lisas Skalski.

Tallinna linnatranspordi ASi hankele 4. liinile uute trammide ostmiseks esitati kaks pakkumist, hanke võitis Hispaania firma CAF, kes toob 2014. ja 2015. aastal Tallinna vähemalt 15 uut trammi.

Stadler Rail Group on rahvusvaheline raudteeveeremeid tootev ettevõte, mis opereerib Šveitsis, Saksamaal, Poolas, Ungaris, Tšehhis, Itaalias, Austrias, Alžeerias ja USAs.