Turvafirma ESC Global Security juht Jaanus Rahumägi rääkis Delfile, et hinge heitnud laevakaitsja oli väga hea Eesti sõdur ja üks parimaid töötajaid, kes tal on olnud. "Kahjuks heade meestega juhtubki halbu asju," oli Rahumägi nördinud.

Seda, mis hotellitoast surnuna leitud mehega juhtuda võis, ei osanud Rahumägi öelda, kuna ametlikku raportit sündmuse kohta ei ole firma veel saanud.

Kuigi mehe surm ei leidnud aset tööajal, siis ütles Rahumägi, et ESC kannab kõik mehe surmaga seotud kulud. Samuti on firma toetanud ka leinas perekonda alates neile surma kohta teate edastamisest. Pakutud on näiteks hingeabi firma kaplanilt. 

Rahumägi lisas, et koos kaitseväega ollakse tegemas ettevalmistusi, et peale menetlustoimingute tegemist saaks mehe põrmu kodumaale tuua.

Meelemürkidega probleeme ei olnud

Eesti laevakaitsefirma Aburgus juhi ja endise kaitsväelase Rene Toomse sõnul tundis ta surnuna leitud laevakaitsjat alates 1997. aastast, ajast, mil nad teenisid koos Paldiskis.

"Ta oli väga hea instruktor, tasakaalukas, konkreetne ja sümpaatne inimene," kirjeldas Toomse meest. "Me oleks ta iga kell oma firmasse tööle võtnud," ütles Toomse.

Kokku said mehed Toomse sõnul tavaliselt umbes korra kuus, kui laevakaitsja Tallinnas oli ning siis tehti ikka tassike kohvi ja räägiti elust. Kui kohtumised aga harvemad olid, siis kontakteeruti Facebookis ja uuriti üksteiselt viimaseid uudiseid. Viimati lobisetigi mai lõpus. 

Sarnaselt Rahumäele, ei osanud ka Toomse mehe surma põhjuste kohta midagi arvata. Laevakaitsja endine kolleeg ja sõber lisas, et meelemürkidega mehel probleeme tema teada ei olnud ja ka viina ta palju ei visanud.  

Tegu polnud vägivallaga

Välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov ütles Delfile, et Sri Lankal aset leidnud Eesti kodaniku surmajuhtumi asjaolude väljaselgitamisega tegelevad Sri Lanka ametivõimud ning esialgsetel andmetel polnud tegu vägivallaga.

Sudakov lisas, et ka lähedasi on teavitatud. "Samuti on Eesti aukonsul Sri Lankal olnud lähedastega ühenduses. Pärast Sri Lanka politsei menetlustoimingute lõpetamist saab Eesti aukonsul Sri Lankal koostöös välisministeeriumi konsulaarosakonnaga aidata korraldada lahkunu põrmu tagasitoomist Eestisse," ütles Sudakov.

Välisministeeriumi esindaja lisas, et praeguse seisuga ei ole ministeeriumis oma Sri Lankal viibimist registreerinud ükski Eesti kodanik, kuid neile teadaolevalt viibib piirkonnas Eesti laevakaitseettevõtete töötajaid.

Sri Lankal asuvast väikelinnast Habaraduwast leiti reede varahommikul 38-aastase Eesti kodaniku surnukeha.

Eestlasest mehe laiba avastas hotelli töötaja hommikul kella 6 paiku. Leiust teatas töötaja koheselt politseid.

Allikas rääkis väljaandele, et eestlast oli eelmisel õhtul nähtud vestlemas kahe sõbraga.

Samuti oli mees palunud end kell 6 hommikul äratada, aga kui hommikul ta pärast mitmeid katseid telefonile ei vastanud, hakkasid hotellitöötajad muretsema ning läksid tema tuppa. Sealt nad leidsid voodist eest eestlase surnukeha.

Mehe surma põhjus on praegu teadmata ning selle selgitab lahang.

Delfile kinnitati mitmest allikast, et Sri Lankal hotellist surnuna leitud eestlane oli varem aastaid töötanud erafirmas laevakaitsjana, kes töötas peamiselt Aafrika vetes.

Koos ajateenistusega oli Sri Lankal surnud eestlane teenistuses seitse aastat. Missioonil käis ta kolm korda: Bosnias, Kosovos ja Afganistanis. Viimased neli aastat töötas mees laevakaitsjana, olles laevakaitsemeeskonna ülem. Hukkunud laevakaitsjal oli ka naine ja lapsed.

Jaga
Kommentaarid