"Sotsiaaldemokraadid on endiselt arvamusel, et Nestor oleks Eestile parim president, kuid see ei takista meil kuulata teiste erakondade kandidaatide platvorme ja seisukohti,” ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kristen Kanarik.

Presidendikandidaatide debatil osalevad Eiki Nestor (SDE), Mailis Reps (Keskerakond), Allar Jõks (IRL) ning Urmas Paet (Reformierakond).

“Alanud haldus- ja riigireform kujundab Eestis avalike teenuste kättesaadavuse ümber aastakümneteks ning sotsiaaldemokraatidele on oluline, et omavalitsustel oleks hoovad nendes muutustes jääda kuuldavaks,” ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kristen Kanarik.

Ta lisas, et omavalitsuskogu annab tulevaselt olulise panuse riikliku poliitika kujundamisse, mis arvestab kohalike kogukondade huvidega. “Meie jaoks on normaalsus ja eeldus, et kohalikul tasandil arutatakse inimestega tulevased plaanid enne nende kinnitamist läbi, et me ei peaks ajalehest üllatusena lugema mõne ameti, näiteks maanteeameti ümberkorraldustest.”

Sotsiaaldemokraatide volikogu koguneb Pärnumaal Varemurrus.