SDE peasekretär Kalvi Kõva ütles BNS-ile, et järgmise nädala laupäeval toimuval volikogul analüüsitakse koos valimistel osalenud kandidaatidega ringkondade kaupa 6. märtsil peetud riigikogu valimiste tulemusi.

"Kuna valimistulemus näitas SDE tugevnemist ja erakonnal on 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kindel kavatsus SDE positsioone samuti oluliselt tugevdada, siis arutatakse ka kohalikeks valimisteks valmistumist," lausus ta.

Kõva sõnul on võim olnud paljudes linnades ja valdades aastaid samade erakondade käes ja ka valijatele on tundunud, et puudub alternatiiv. "Sotsiaaldemokraadid kavatsevad näidata, et meil on olemas piisavalt kompetentsust ja valmidust tuua uut algust ja hoolivat suhtumist elanikesse ka neis kohalikes omavalitsustes, kus valitsejad peamiselt enda võimulpüsimise kindlustamisega tegelevad," lisas ta.

Lisaks valimistulemuste arutamisele valitakse koosolekul erakonna volikogule ka uued juhid. Praegu juhib SDE volikogu esimehena Ivari Padar ja aseesimehena Epp Klooster.