Sotsiaaldemokraatide Euroopa parlamendi valimiste esinumbri ja rahandusministri Ivari Padari sõnul on ülemaailmne majanduskriis selgelt näidanud, et Euroopa vajab uusi majanduspoliitilisi lahendusi. "Tööhõive on kõikjal üheks valusamaks probleemiks. Praegu on inimeste suurimaks mureks turvatunde puudumine ja hirm homse päeva ees. Vastavad Euroopa programmid tuleb seetõttu üle vaadata viisil, mis aitavad inimestel tööd leida," ütles Padar.

Padari kinnitusel ei võidelda majandusraskustega mitte ainult Tallinnas, Narvas ega Võrus. "Eestit tabanud kriisi ületamise paljud lahendused asuvad Brüsselis. Sotsiaaldemokraatide rahanduspoliitika on pühendunud Eesti rahalise usaldusväärsuse hoidmisele, eurotoetuste tõhusamale ja paindlikumale kasutamisele ning euroga ühinemisele, et elavdada majandust ja luua uusi töökohtu. Kõigi nende eesmärkide nimel on vaja tööd teha ka Euroopa parlamendis," lisas sotsiaaldemokraatide esinumber.
 
Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees ja siseminister Jüri Pihl märkis, et sotsiaaldemokraadid soovivad riiki, mis raskel hetkel oleks inimestele abiks. "Vajame inimkesksemat ja turvalisemat ühiskonda, kus inimesed on kaitstud nii kuritegevuse, õnnetuste kui ka sotsiaalsete kriiside eest. Õhukese riigi ja madalate maksude suund seda ei taga, mistõttu on kõigi pilk suunatud sotsiaaldemokraatlike väärtuste vaimus kasvanud Euroopa Liidu poole," rõhutas Pihl.
 
Pihl lisas, et SDE Euroopa parlamendi valimiste nimekiri on võrreldes teiste erakondadega palju tugevam ja näitab sotsiaaldemokraatide kogemust välispoliitilises suhtluses. "Meie esinumbriks on mitmekordse ministrikogemusega Ivari Padar, talle järgnevad kaks Euroopa parlamendi liiget - Katrin Saks ja Marianne Mikko ning Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser," ütles erakonna esimees.
 
Euroopa parlamendi liige Katrin Saks nentis, et Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal on Euroopa parlamendis rohkem saadikukohti kui ühelgi teisel Eesti erakonnal ja sotsiaaldemokraadid kuuluvad parlamendi ühte mõjukamasse ning suuremasse fraktsiooni. "See tähendab reaalset võimalust rääkida kaasa kõikides küsimustes, mis puudutavad nii Eesti kui Euroopa Liidu argipäeva ja tulevikku," märkis Saks.
 
SDE Euroopa Parlamendi programm koosneb 11 alapeatükist: tööhõivepoliitika, välispoliitika, julgeoleku- ja kaitsepoliitika, julgeoleku- ja kaitsepoliitika, energia- ja keskkonnapoliitika, tööjõu ja teenuste vaba liikumine, Euroopa Liidu toetused, euro, immigratsioon, integratsioon ja
multikultuurilisus, tarbijakaitse, põllumajandus ja ühtne põllumajanduspoliitika, üleilmastumine, loovus ning innovatsioon.
 
SDE Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja kuuluvad Ivari Padar, Katrin Saks, Marianne Mikko, Sven Mikser, Eiki Nestor, Indrek Saar, Kadi Pärnits, Hannes Rumm, Heljo Pikhof, Jüri Tamm, Randel Länts ja Mark Soosaar.