IRLi linnapeakandidaadiks Pärnus on Eerik-Niiles Kross, Reformierakonnal Andrei Korobeinik ning valimisliidu juhina viimased valimised võitnud praegune linnapea Toomas Kivimägi kandideerib samuti uuesti linnapeaks.

„Pärnu inimesed teavad Piret Hallik-Sassi kui tegusat naist. Tema teeneks on, et pärnakad ja linna külalised saavad osa toredatest kultuuri- ja spordiüritustest. Pireti eestvõttel toimus hiljuti juba kolmandat korda Pärnu jääfestival,“ kommenteeris SDE Pärnumaa piirkonna esimees Marianne Mikko.

Ühtegi erakonda mitte kuuluva Piret Hallik-Sassi sõnul on tal kindel soov arendada Pärnu heaolulinnaks, kus on võimalik pakkuda pärnakatele väärt elukeskkonda.

„Me ei vaata tagasi, vaid edasi. Meie sihiks on terviklikult arendatud linn, kus lähtutakse linnaelaniku vajadustest kogu tema elukaare vältel,“ ütles Hallik-Sass. „Tahame parandada raudtee ja lennujaama seisu ehk siis ligipääsu Pärnule, arendada soodsat ühistransporti ning pakkuda inimestele senisest enam kultuuri-ja sporditegevusi ning terviseteenuseid.“

Hallik-Sassi kinnitusel tuleb Pärnu linnajuhtimises tõsta fookusesse ka tööhõive suurendamine, mis tähendab tihedamat koostööd nii riigi kui kohalike ettevõtjatega. „Tuleb pingutada selle nimel, et riiklikud töökohad ei koonduks vaid Tallinnasse. Atraktiivne elukeskkond on aluseks uute ja innovaatiliste töökohtade loomiseks just Pärnusse,“ märkis sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat.