„Me uurime ja kaalume, et kuidas sedasorti andmeid (mis võimaldaksid võrrelda kampaaniakulusid ja nende eest saadud auditooriumi – toim) oleks võimalik komisjoni käsutusse saada ja kas üldse on,“ rääkis ERJKi aseesimees Kaarel Tarand Delfile.

„Kui tekib anomaalia andmetes, mis on kogutud sama metoodika järgi, samal perioodil jne, siis loomulikult tuleks küsimusi esitada,“ lisas ta.

„Komisjonis oli päevakorral mõttevahetus sel teemal, kuid mitte mingisuguse otsuse langetamine antud küsimuses. Pidades silmas lähenevaid valimisi, siis me soovime tekitada olukorra, kus meil on hästi võrreldavad andmed igast valdkonnast kohe ja kiiresti kättesaadavad,“ ütles Tarand.

„Esimene küsimus ongi, et kellelt ja milliseid andmeid saada võiks - mis need andmed on, mis annaksid komisjonile võimaluse järelduste tegemiseks,“ jätkas ta.

Tarand nentis, et ka Eesti Ekspressi artikkel sotside kampaaniakuludest tuli tänasel kogunemisel jutuks ning selle valguses vahetati mõtteid, kuidas erakondade käitumist paremini kõrvutada. Tarandi sõnul puudus artikli põhjal alus hakata kaaluma mingisuguse konkreetse otsuse langetamist näiteks ettekirjutuse kujul.

Eesti Ekspress kirjutas mai alguses, et SDE tegi suure telekampaania teistest parteidest märksa odavamalt, ent samas saavutasid suurema tähelepanu.