Nimekirja juhivad erakonna endine esimees ja endine rahandusminister Ivari Padar, erakonna peasekretär ja riigikogu liige Kalvi Kõva, Laheda vallavanem Sirje Tobreluts ning Tõlliste vallavolikogu esimees ja endine keskkonnaminister Rein Randver, teatas SDE pressiesindaja.

„Sotsiaaldemokraadid seisavad selle eest, et riik pealinnast Eestisse tagasi tuua. Kohalikud otsused peavad sündima kohapeal, riigi töökohad maapiirkondades peavad säilima ja peame toetama erasektori töökohtade loomist väljaspool linnaregioone. Võrumaa võimalus on nutikad töökohad, mis on vääristatud meie kohaliku kultuuri ja keelega,“ ütles Kalvi Kõva.

„Sotsiaaldemokraatide kandidaadid riigikokku Võru- Valga- ja Põlvamaalt on kõik kohalikud inimesed, kellele Kagu-Eesti saatus tegelikult korda läheb ja sellepärast kagueestlased meid ka usaldavad. Meie lapsed käivad siin lasteaias ja koolis, meie emad käivad bussiga pensioni järel ja leib lauale ostetakse kohalikust poest,“ lisas Kõva.

Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas toimub kandidaatite nimekirja koostamine piirkonnaorganisatsioonides, kus valitakse kandidaatide järjestus. Kandidaatide üldnimekirja kinnitab erakonna valimiskogu 16. jaanuaril.