Jätkan suuremas plaanis seoses Ida-Virumaaga senist lähenemist, kinnitas Ossinovski. “See puudutab integratsiooni, mis on oluline eeskätt Ida-Virumaal, aga ka Tallinnas,” selgitas ta.

Koos kolleeg Jaak Allikuga on ta enda sõnul nii erakonna sees kui parlamendis ja mujal rääkinud, et Ida-Virumaa vajab erisugust lähenemist. “Eeskätt on vaja valitsuses vastuvõetud Ida-Virumaa tegevuskava täitmist, mida seni tehtud pole,” nentis ta. “Keskvõim peab panema Ida-Virumaa majanduslikke ja sotsaalseid probleeme rohkem tähele ja pakkuma neile lahendusi.”

Sellele, kuidas muuta Sotsiaaldemokraatlikku erakonda vene rahvusest inimeste jaoks Keskerakonna kõrval võrdseks valikuks, vastas Ossinovski, et sotsiaaldemokraadid on oma ideoloogilistest põhialustest lähtuvalt seda meelt, et kõikidel Eesti inimestel sõltumata emakeelest, elukohast või sissetulekust peab olema võimalik siin hästi elada. “Viimastel aastatel oleme oma sõnumit palju aktiivsemalt ka venelastest valijatega sidestanud, oleme Ida-Virumaal kohal kõigis omavalitsustes.”

Ossinovski väitel näitavad ka arvamusuuringud, et kõrgharitud venelaste seas toetab sotsiaaldemokraatide umbes neljanik valijaist. “Kindlasti on veel neid venelasi, kes on väsinud igapäevasest vastandamisest, mis toimub reformierakondliku riigijuhtimise ja Tallinna või Narva linnavalitsuse vahel.”

Suurte riigiasutuste viimine Ida-Virumaale on tema sõnul oluline nii venelaste kui seal elavate eestlaste jaoks. “Nad näevad iga päev, kuidas Ida-Virumaad peetakse Eesti tasemel prügimäeks, kuhu ei tasu minna ega investeerida, see solvab neid sügavalt,” nentis Ossinovski. Kõik Ida-Virumaa elanikud ootavad, et riigi kohalolek oleks tuntavam, kinnitas ta.

Riik peaks Ossinovski sõnul näitama ka teoga, et seda Eesti elanike arvult teist maakonda võetakse tõsisemalt. “See puudutab näiteks Sisekaitseakadeemia üleviimist, mida ma ise toetan, samuti on arutletud sama erinevate teiste asutuste, sealhulgas justiitsministeeriumi või vanglate kolimist.”

Lisaks Jevgeni Ossinovskile asuvad sotsiaaldemokraatide aseesimehena ametisse Andres Anvelt, Karel Rüütli ja Heljo Pikhof. Üldkogul kinnitati taas esimeheks Sven Mikser ja peasekretäriks Indrek Saar.