„Sotsiaaldemokraatide kompromissid saavad olla ainult õiglased, mis arvestavad nii tööandja kui töövõtja huve võrdselt,“ kommenteeris erakonna esimees ja siseminister Jüri Pihl pärast tänast SDE erakorralist arutelu.

"Ma ei tea, mis meie koalitsioonipartnerid meist arvavad,“ vastas siseminister Jüri Pihl EPL Online'i küsimusele, kas sotsid on nüüd koalitsioonist väljas.

Ansip rõhutas, et seoses töötukassa maksevõime säilitamise ning uue töölepinguseadusega ning töötuhüvitistega ootasid nad sotsiaaldemokraatidelt kompromissi. "Tõelist kompromissi," rõhutas Ansip. Sotside kompromissiga on kiire, kuna uus negatiivne lisaeelarve nõuab selgust ka töötukassa osas, rääkis ta.

Pihli sõnul tuleb aga vaadata, milline see kompromiss on. „Aga kindlasti ei saa me nõustuda sellega, et töölepinguseaduses on võitjad ainult tööandjad ja töövõtjatele jääb kõik samaks nagu on. Omal ajal sõlmitud kokkuleppes oli lubadusi nii ühele kui teisele poolele. Nüüd uues majandussituatsioonis võetakse ühelt poolelt kõik lubatu ja teisele poolele jääb kõik alles. Meie ei saa kokku leppida ebaõiglastes kokkulepetes. Eks me arutame, mõningad variandid veel on olemas. Aga me oleme juba teinud väga palju ettepanekuid."

"Oleme käitunud korrektse valitsusliidu partnerina. Loomulikult on meil oma ideed ja maailmavaade, omad lähenemisnurgad. Kuid me oleme olnud alati korrektsed selles osas, mis on kokku lepitud ning vaielnud selles osas, milles oleme erinevat meelt. Kindlasti pole meie need, kes kutsuvad esile valitsuskriisi," lisas Pihl EPL Online'ile.

Sotside juht märkis, et kui koalitsioonipartnerid arvestavad nii tööandjate kui töövõtjate huvisid võrdselt, siis koalitsioon püsib. "Kui nad tahavad ebakõla tekitada, siis on raskusi," lisas Pihl "Aktuaalsele kaamerale".

Peaminister Andrus Ansip ütles täna ajakirjanikele, et on valmis koos Isamaa ja Res Publica Liiduga asuma võimukõnelustele opositsioonis oleva Rahvaliiduga. Kui sotsid tulevad välja kõiki osapooli rahuldava töölepingu seaduse variandiga, ollakse valmis endise koalitsiooniga jätkama, lisas Ansip. Peaminister ei eitanud, et on Rahvaliiduga juba koalitsiooni moodustamise teemal vestelnud.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ütles, et ollakse valmis alustama võimukõnelusi ka roheliste erakonnaga.

Keskerakonna valitsussevõtmise Ansip välistab, teatavad TV3 "Seitsmesed uudised".