"Ausalt öeldes oli mul väga kurb lugeda fraktsioonikaaslase Katrin Saksa tänaseid kommentaare sotside saavutuste kohta Tallinna koalitsioonis. Eile õhtul oli mitu tundi koos sotside Tallinna piirkonna juhatus, kes arutas pikalt nii kultuuripealinna juhtimisega seonduvat kui teisi hetkel pealinnas tuliseid teemasid. Koosolekul viibis ka Katrin Saks, kes andis ülevaate just lõppenud kultuuripealinna nõukogu koosolekust. Juhatus otsustas nõuda jätkuvalt kultuuripealinna juhatuse täiendava liikme leidmiseks avaliku konkursi korraldamist," kirjutab Juske oma blogis.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Katrin Saks ütles täna Delfile, et sotsid ei ole suutnud tagada Tallinnas läbipaistvat ja ausat linnajuhtimist. "Alati võiks iga asi läbipaistev olla, aga me seisame selle eest, et oleks nii läbipaistev kui võimalik. Vastavalt oma võimalustele ja oma mandaadile, mida meile on antud valimistel Tallinna linnas," sõnas ta.

"Kui aga Saksal on tõesti etteheiteid abilinnapea Pihli või laiemalt sotside tegevuse kohta koalitsioonis, siis oleks tahtnud neid esmalt eile õhtul kuulda. Piirkonna juhatus on just see koht, kus neid teemasid arutada ja selgeks vaielda. Selle asemel asus Katrin hommikul ootamatult meedia vahendusel ründama abilinnana töötavat erakonna esimeest ja seeläbi erakonna mainet kahjustama, sidudes kultuuripealinna teema sotside uue esimehe valimisega. Ühes meeskonnas mängijad nii ei käitu," pahandab Juske.

Juske sõnul on Saksa tänased seisukohad seda üllatavamad, et oli ta ju üks koalitsioonikõneluste delegatsiooni liige, hiljem on aga kuulunud koalitsiooninõukokku. "Ta on olnud kõigi otsuste juures," toonitab Juske.

"Sotside üheksale kuule Tallinna koalitsioonis võib anda erinevaid hinnanguid. Selge on aga üks - koalitsioonivalitsus on meie pealinnale igal juhul parem kui ühe partei monopol. Linna arengut saab otseselt mõjutada vaid koalitsiooni kuuluv erakond. Tänu sotsidele on aktiivsed kodanikeühendused kaasatud linnajuhtimisse, tänu meile on säilinud ajaloolised linnaosad, tänu meile on linnavalitsus pidanud vaatama üle nii mitmedki esialgu väga toorelt volikokku toodud eelnõud (näiteks Kalamaja tasulist parkimisala puudutav otsus või MTÜde rahastamise eelnõu). Sotside linnavalitsusest lahkudes jätkaks Keskerakond aga rahus oma väljakujunenud stiili.

Saksa avalduste järel tekkinud olukorda arutab lähipäevil aga nii linnavolikogu sotside fraktsioon kui arvatavasti ka piirkonna juhatus."