"Vabaerakond on tähelepanu juhtinud üldjoontes õigetele asjadele - kümme päeva on konsultatsioonid kestnud, ent kokkuleppeid veel sündinud ei ole," ütles Saar.

"Sotsiaaldemokraadid toetavad samuti lähenemist, et konsultatsioonidega edasiliikumiseks on vajalik vundamendis kokku leppida ja alles siis liikuda detailide lihvimiseni," lisas Saar.

Vabaerakond saatis täna kella viiest kõneluste kõigile osapooltele kirja, milles teeb ettepaneku senises vormis neljapoolsed läbirääkimised katkestada, kuni ei ole leitud lahendusi põhiprobleemidele.

"Me saatsime välja kirja, ettepaneku kõikidele osapooltele, aga ennekõike nende konsultatsioonide eestvedajale, et praegu sellises vormis katkestada nõupidamised kuni nn põhiprobleemidele lahendusi ei leita," ütles Vabaerakonna esindaja Artur Talvik ERR-i uudisteportaalile.

"Kuidas see nüüd edasi minema hakkaks? Igal juhul kui me seal suure laua taga istume ja pöidlaid keerutame – sellest praegu suurt villa ei ole," lisas ta.

Talvik kinnitas, et Vabaerakond on endiselt sellel arusaamal, et tegeletakse juba detailidega, aga suured probleemid on paika panemata.

"Me põhimõtteliselt ei tahaks minna koalitsiooni, kui see hakkab tegelema lihtsalt kosmeetiliste küsimustega, me tahaks printsiipides vastuseid saada," rääkis Talvik ja lisas, et vastuseid oodatakse eelkõige just Reformierakonnalt.