"Indrek Tarand on oskuslikult kasutanud ära hetkepoliitikat. Ja tegu on ju värvika karakteriga, mistõttu pole tema populaarsuse üle midagi imestada. Indrekule jõudu kampaaniaks ja europarlamendis näeme, raisk!" ütles Delfile Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Randel Länts.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretäri Margus Tsahkna kinnitusel on IRL olnud kogu aeg Tarandiga ühel meelel selles osas, et valimisnimekirjad peavad olema avatud. "Ma arvan, et Eesti inimesed on täiesti õigusega harjunud valima just konkreetseid inimesi ja Indrek Tarand on üks konkreetne inimene, kes kandideerib," märkis Tsahkna. Samas arvas ta, et kõigi edu on näha valimispäeval.

Ka Keskerakonna europarlamendisaadiku Siiri Oviiri hinnangul peitub Tarandi edu võti nimekirjade teemas. "Meil on suletud nimekirjad esimest korda. Euroopas ollakse sellega harjutud, kuid Eestis ollakse harjunud valima inimest," selgitas Oviir.

Küsimusele, kas üheks põhjuseks võib olla ka Tarandi enda välja käidud üldine tülpimus poliitikast, märkis Oviir, et sellest on räägitud juba 15 aastat. "Ajakirjandus peaks koos poliitikutega rohkem arutlema sisuliste küsimuste üle," tõi ta välja lahenduse.

Reformierakonna kinnitusel ei kajasta veel üks arvamusuuring reaalset valimistulemust ning ainsa reaalse vastasena nähakse eurovalimistel Keskerakonda. "Oleks rohkem kui kummaline, kui Euroopa Parlamendi valimised võidaks Eestis, ELi kõige euroopameelsemas riigis kõige euroskeptilisem erakond," selgitas Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk.

ERRi uudistetoimetuse ja Emori läbiviidud arvamusküsitluse kohaselt toetab üksikkandidaat Indrek Tarandit tervelt 14 protsenti inimestest. Keskerakonna toetus oli samas 22, Reformierakonnal 16, Isamaa ja Res Publica Liidu 18 ning Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal 15 protsenti. Ülejäänud erakonnad ja üksikkandidaadid valimiskünnist ei ületa.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 7. juunil.