Linnavolikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esimees ja SDE fraktsiooni liige Kadi Pärnits nendib, et kui varasematel aastatel on linnavalitsust kritiseeritud eeskätt lasteaedadesse ja linna teedesse tehtavate puudulike investeeringute pärast, siis nüüd on meediaimpeerium oma käe sirutanud kõige nõrgemate rahakotti.

„Kaotatakse küttekulude hüvitis vähekindlustatud peredele, invatakso teenuse kuulimiidid on 1999. aasta tasemel ja viipekeeletõlkide rahastamine koguni 2006. aasta tasemel. Seda hoolimata sellest, et teenuse kasutajate arv on kordades suurenenud,“ rääkis Pärnits.

„Võrreldes 2012. aasta täpsustatud eelarvega vähendatakse supiköökide rahastamist, toetatud elamispinda saavad senise 16 lastekodust elluastuva noore asemel kasutada vaid viis, vähendatakse ühekordseid lastetoetusi jne, jne,“ loetles Pärnits.

„Kui vaadata summasid, mis millelegi kulub, on sotsiaalvaldkonna eelarve kokkuhoid ja vähendused enam kui 800 000 eurot. Samal ajal suureneb linna avalike suhete eelarverida rohkem kui 439 000 euro ja Tallinna TV programmi rahastamine enam kui 500 000 euro võrra,“ nendib Pärnits.

Sotsiaaldemokraadid kutsuvad linnavalitsust üles mitte unustama valimisteaasta kallite meediakampaaniate varjus inimeste toetamist. SDE fraktsioon esitab enda teatel mitu muudatusettepanekut, millega suurendataks avalike suhete arvelt sotsiaalteenuste rahastamist.