SDE esimees Jüri Pihl ütles, et sotsiaaldemokraatidel on selge ühisosa nii roheliste kui ka Rahvaliiduga. “Rahvaliiduga on meil sarnased vaated regionaalpoliitikale ning rohelistega jagame lähedasi vaated keskkonnapoliitikas,” märkis Pihl.

Pihl nentis, et tal on väga hea meel Rahvaliidu juhtpoliitikute hiljuti tehtud avalduse üle, et nad võiksid tõsiselt kaaluda liitumist sotsiaaldemokraatidega. “Rahvaliidus on palju võimekaid, teotahtelisi ja ausaid liikmed, kogenud omavalitsustegelasi, oma kodukandi patrioote. Sotsiaaldemokraadid ja rahvaliitlased on teinud edukat koostööd paljudes valdades ja ka väiksemates linnades,” märkis Pihl.

Sotsiaaldemokraatide esimees lisas, et Eesti poliitika vasaktsentristlik tiib tugevneks märgatavalt, kui Rahvaliit ja rohelised liituksid sotsidega.

Roheliste erakonna peasekretär Ain Kabal ütles ERR-i uudisteportaalile, et sotside teade tuli neile üllatusena ning nad ei ole liitumiskutset arutada jõudnud. Kabal märkis, et erakond annab põhjalikumaid kommentaare hiljemalt homme.

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli selgitas, et praegu käib erakonna sees maakondlikel konverentsidel tihe arutelu erakonna edasise tuleviku üle ning täpsema ülevaate annab sellest 9. novembril peetav Rahvaliidu volikogu.

“Aga juba praegu on maakondadest tulnud signaale, et me peaks kaaluma samuti oma delegatsiooni moodustamist läbirääkimisteks erakondadega,” rääkis Rüütli.