“Sotsiaaldemokraatidel on riigikogu valimisteks kõrged sihid. Tahan aidata kaasa erakonna liikmeskonna kasvatamisele ja sotsiaalse sõnumi levikule rahva seas. Erakonna kandepinna laiendamiseks on olemas head eeldused,“ märkis Kõva pressiesindaja vahendusel.

“Oleme alati olnud mõtlevate ja mõistlike inimeste erakond. Meie suurt ajupotentsiaali peavad toetama tugevad jalad. Kavatsen pingutada selle nimel, et jalad paremini kannaks,” lisas ta.

Uue peasekretäri sõnul on heale valimistulemusele keskendumine esmatähtis, sest vaid see annab võimaluse viia ellu sotsiaaldemokraatlikku poliitikat, mida Eesti vajab praegu rohkem kui kunagi varem.

Ettepaneku nimetada Kõva SDE peasekretäriks esitas erakonna esimees Jüri Pihl. Kõva vahetas sellel kohal välja Randel Läntsi, kes andis juba läinud aasta kevadel teada, et soovib kohalike valimiste järel oma ameti maha panna.

35-aastane Kõva on töötanud õpetaja, ettevõtja, Rõuge vallavanema ja Võrumaa Omavalitsuste Liidu esimehena. Riigikokku valiti ta Valga-, Võru ja Põlvamaalt.