Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu piirkonna esimehe Heljo Pikhofi sõnul paneb erakond Tartus välja väga tugeva valimisnimekirja, kus on ühendatud pikaajaline kogemus poliitikas ning uued ideed erinevate eluvaldkondade asjatundjatelt, teatas erakond.

“Kogemusi esindavad Marju Lauristin, Jarno Laur, Tõnu Ints ja teised täna volikogus töötavad sotsiaaldemokraadid, eriti hea meel on aga nende pea 30 kandidaadi üle, kes sügisel esmakordselt valimistulle astuvad,” lausus Pikhof.

Täpse valimisnimekirja järjestuse, koosseisu ja kandidaatide lühitutvustused avalikustavad sotsiaaldemokraadid üldkogu järgselt.

Linnapeakandidaadi Jarno Lauri sõnul on eesmärgiks sotsiaaldemokraatide uuema ajaloo parim tulemus Tartus ja osalus uues linnavalitsuses. Seetõttu on sotsiaaldemokraatidel kavas kinnitada ka linnavalitsuse ja volikogu juhtide kandidaadid.

“Peame valija suhtes ausaks, et enne valimisi on võimalik näha meeskonda, kes saadud mandaadiga tegutsema hakkab,” sõnas Laur.

Sotsiaaldemokraadid ootavad ka teistelt poliitilistelt jõududelt oma linnavalitsuse kandidaatide avalikustamist.

Konkreetsed nimed avalikustab SDE pärast üldkogult saadud heakskiitu, kuid linnapea kandidaadi sõnul sisaldab ettepanek mitte pelgalt nimesid, vaid ka ettepanekut muuta linnavalitsus senisest väiksemaks.

“Olukorras, kus linnaeelarve maht on kahanemas ja senised laenud on kahandanud linna laenuvõime sisuliselt olematuks, on lähiaastate väljakutseks Tartu pankroti vältimine ning eelarves taoliste muudatuste tegemine, mis võimaldaks kriisi negatiivset mõju leevendada ja luua eeldused Tartu edasiseks arenguks,” ütles Laur. “Seetõttu sisaldab meie ettepanek ka plaani vähendada linnavalitsuse liikmete arvu ja linnavalitsuse osakondade arvu.”

Tartu linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Tõnu Ints sõnas SDE valimisprogrammi tutvustades, et tartlased väärivad linna, mis hoolib kõigi oma elanike, mitte vaid kitsa äriringkonna huvidest.

“Tartu vajab muutusi, et taastada linnaelanike ja ettevõtjate usaldus linnavalitsusse kui erapooletusse institutsiooni. Soovime senisest enam linnajuhtimisse konsensuspoliitikat ja erakondade koostööd,” sõnas Ints.