Tallinna volikogu Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioon soovib teada, kas linnavalitsus on enne tasulise parkimisala olulist laiendamist panustanud piisavalt ühistransporti arendamisse ja uute linnaäärsete parklate rajamisse, teatas Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioon.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul on keskerakondlik linnavalitsus teatanud, et soovib laiendada tasulise parkimise ala oluliselt juba tuleva aasta veebruarist.

“Paraku tundub, et selle kiirustades tehtava sammu eesmärgiks on pigem parkimiskontrolliga tegeleva Falcki kasumi suurendamine, mitte aga kesklinna liikluskoormuse vähendamine.

Parkimisala laiendamine eeldab tõsist panustamist ühistranspordi arendamisse ja uute parklate rajamisse. Seda aga linnavalitsus siiani vajalikul määral teinud pole,” märkis Juske.

Sotsiaaldemokraadid tuletavad meelde, et tänase linnavalitsuse üks esimesi otsuseid oli ühistranspordi piletihinna hüppeline tõstmine. Ka pole linnavalitsus toetanud tasuta sõidu õiguse andmist kooliõpilastele.

SDE fraktsiooni liige Maimu Berg esitas linnavolikogus sel teemal linnapea Jüri Ratasele arupärimise. Berg soovib teada, kui palju kavatseb linnavalitsus tuleva aasta eelarvest eraldada raha ühistransordi dotatsiooni suurendamiseks, ühistranspordi korralduse parandamiseks ja sõidukite uuendamiseks ning linna äärde rajatavate parklate ehitamiseks.