Sotsiaaldemokraatide juhatuse liikme Helmen Küti sõnul olid täiendavate katteallikatena arutlusel erinevad variandid, millest hetkel vara rääkida. Küti järgi seisab järgmisel kahel nädalal ees põhjalikum arutelu valitsuse tasandil, mille tulemustest tehakse kokkuvõte kui lastetoetuste eelnõu riigikogus arutlusele tuleb. Kütt rõhutas, et lapse- ja peretoetuste tõstmise osas valitseb uue koalitsiooni partnerite vahel koosmeel. 

SDE riigikogu fraktsiooni esimees Andres Anvelt ütles antud küsimust kommenteerides järgmist: „Tegu on põhimõttelise võitlusega sotsiaaldemokraatlike põhiväärtuste eest valitsuses, millest loobumisel muutuks SDE kuulumine parempoolsesse koalitsiooni küsitavaks.“ Ühtlasi tuletas Anvelt meelde, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna jaoks on laste- ja peretoetuste näol tegemist printsipiaalse küsimusega vaesuse vastu võitlemisel ning iibe tõstmisega Eesti ühiskonnas.

Koalitsioonikokkuleppe kohaselt hakkab riik 2017. aastal maksma 3-6 lapsega peredele kuus 200 euro suurust lasterikka pere toetust ning seitsme ja enama lapsega peredele 370 euro suurust toetust. Pere esimese ja teise lapse toetus tõuseb 2019. aasta 1. jaanuariks 60 euroni. Lisaks luuakse riiklik sihtotstarbeline huvitegevuse toetussüsteem, et kindlustada igale noorele võimalus osaleda spordi- ja huvitegevuses.