Meeleavalduse põhjuseks on politseis registreeritud tähelepanu juhtimine ühiskonnas valitsevatele kitsaskohtadele, nagu näiteksvaesuses elavad lapsed, noorte tööpuudus, rahvastiku vähenemine ja palgavaesus.

Homme 17-20 vahel toimuv meeleavaldus on registreeritud aadressile Tõnismägi 14 ees, suunaga Tõnismäe 9 poole, kus asub Reformierakonna peakontor.

Meeleavalduse eest vastutav isik on SDE noorteorganisatsiooni juht Maris Sild, kes riigikogu valimistel kandideerib Kristiine, Põhja-Tallinna ja Haabersti ringkonnas.

Sild kommenteeris, et see pole mitte niivõrd meeleavaldus, kui tavaline valimiseelne teavituskampaania. Reformierakonna kontorist üle tänava TTÜ hoone ees toimuval üritusel soovitakse juhtida tähelepanu Eesti elu kitsaskohtadele, nagu vaesuses lapsed ja väljaränne, millest valimiskamapaanias ei räägita piisavalt.

Sild ütles, et eelkõige soovitakse juhtida sellele ikka avalikkuse, aga loomulikult ka Reformierakonna tähelepanu. "Peame olema Reformierakonna südametunnistus," leidis Sild.

Sild kinnitas, et tegemist on noorsotside üritusega ja erakonna juhid ei puutu sellesse ega pruugi sellest isegi teada.

Michal teeb kodus meeleavalduse

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimees Kristen Michal kirjutas Facebookis, et eeldatavasti teeb keegi lihtsalt muhedat nalja, sest see uudis ei saa olla tõsi.

"Ise kavatsen vist täna teha elukaaslasele meeleavalduse, sest mõned minu kodused tööd on tegemata, vinge pikett tuleb. Loosungiteks on ideed oodatud - mõtlesin alustada sildiga "Kui ise ei tee, on tegemata!"," kirjutas Michal.

Sotsiaaldemokraatlik erakond teatas täna, et Reformierakonna kontori ette planeeritud ürituse korraldajad on Noored Sotsiaaldemokraadid, mis on eraldiseisev MTÜ. Sotsiaaldemokraatlik Erakond seda tänavakampaaniat ei korralda.