"Tallinna sotsiaaldemokraadid jäid pärast tänast kohtumist abilinnapea Mihhail Kõlvartiga varasema seisukoha juurde, et riigi julgeolekuasutuste kaasamist ühe või teise partei poliitiliste eesmärkide saavutamiseks ei saa aktsepteerida. Peame tähtsaks demokraatlike väärtuste, sealhulgas inimeste põhiõiguste kaitset. Kõlvart andis meile täna rahuldavad selgitused kaitsepolitsei aastaraamatus toodu kohta ja lubas kaitsta oma õigusi kohtus," võttis Jaak Juske kohtumisel selgunu kokku.

"Sotsiaaldemokraadid on olnud väga kriitilised Kõlvarti kureerida oleva linna haridusvaldkonna juhtimise üle. Me pole jätkuvalt nõus Keskerakonna eelarveprioriteetidega Tallinnas. Täna ei saanud me kindlust, et olukord haridussektoris oluliselt paraneks. Samas veendusime taas, et kõigi valdkondade rahastamine linnas sõltub ainuisikuliselt linnapea suvast. Ja kui kellelegi esitada täna umbusaldusavaldus, peab see olema Tallinna linnapea, kes vastutav linna juhtimisstiili ja eelarveotsuste eest," oli sotside seisukoht Juske sõnul.

„Pärast tänast kohtumist saime me aru nii, et kõiki asju linnas otsustavad linnapea ja Keskerakonna juhid ning tegelikult kui väljendada oma arvamust selle jutimise pärast, siis ei ole põhjendatud Kõlvati umbusaldamine, vaid seda peaks avaldama linnapea vastu,“ rääkis ka sotsiaaldemokraat Vadim Belobrovtsev Delfile.

„Praegu ei ole meil mitte mingisugust kindlust, et umbusaldusavaldus linnapea vastu läbi läheks ja puht matemaatiliselt on see mõttetu,“ lausus Belobrovtsev.

Kiri, millega IRL ja Reformierakonna fraktsioon linnapea poole Kõlvart asjus pöördub, ei ole Belobrovtsevi sõnul sotside meelest kohane.

Belobrovtsevi sõnul paistab praegu seda moodi, et selle linnapeale saadetud kirjaga üritavad parempoolsed saada tähelepanu ja mitte tegeleda sisuliselt asjadega, mis linnas lahendamist vajavad. „Nüüd üritavad nad millegipärast Kõlvartit kangutada,“ sõnas ta. „Pärast tänast kohtumist otsustasime, et kirjaga, mille parempoolsed saatsid linnapeale, me ühineda ei saa.“