Kõlvart küll Tallinna linnapea Edgar Savisaare nime ei maininud, aga kuna on teada, et poliitilisi otsuseid teeb Keskerakonnas vaid Savisaar, siis leidsidki sotsiaaldemokraadid, et erakoolide rahastamisprobleemi puhul on vastutajaks Savisaar, mitte Kõlvart. See oli ka oluliseks põhjuseks, miks sotsiaaldemokraadid otsustasid esialgu mitte ühineda Kõlvarti umbusaldamisega, mille hääletus toimub neljapäeval kell 15.

Kõlvart ütles Laatsi sõnul veel mitme tundliku teema puhul, et selle taga on poliitiline otsus, mille taga sotsiaaldemokraadid näevad Savisaare käske. Kui keegi vääribki selle eest sotsiaaldemokraatide hinnangul umbusaldamist, siis Savisaar.

Üheks tundlikuks teemaks on Tallinna Vene Lütseum, mida Tallinna linn rahastas selle aasta eelarvest 100 000 euroga, aga detsembris eraldas Savisaar sellele reservfondist veel 31 000 eurot. Taolised rahaeraldised on tekitanud teravat pahameelt, sest Tallinn keeldub välja maksmast rahasid erakoolidele, millest mitmed õpetavad erivajadustega lapsi. Erakoolid on oma raha kätte saanud vaid selleks kohtusse pöördudes.

Kõlvart lubas järgmisel nädalal esitada sotsidele Vene Lütseumi konkreetse eelarve, et oleks näha, kuhu raha läheb. Kui Kõlvart seda ei tee, siis tuleb Laatsi sõnul uuesti ümber otsustada, kas võibolla ikkagi ühineda Kõlvarti umbusaldamisega.