Lähenevate kohalike valimiste suurim intriig on taas õhus Tallinnas. Küsimus on lihtne - kas Keskerakonna võim jääb püsima või keegi suudab nad ametist nihutada. Suureks valimiseelseks küsimärgiks on Jüri Pihli juhitud sotsid, kes Delfi andmeil on sees mõnevõrra murdumas. Ühed eelistavad koostööd Keskerakonnaga, teised nö. valgete jõudude IRL-i ja Reformierakonnaga.

“Eelistatud partnerid koalitsiooni moodustamiseks Tallinnas on meile sarnase maailmavaate ja väärtushinnangutega erakonnad," kinnitas Länts. "Millised on konkreetsed koalitsioonivariandid, see sõltub valija otsusest 18. oktoobril."

Läntsi sõnul puuduvad sotsidel Keskerakonnaga Tallinnas koostöökogemus. ""Erinevalt Reformierakonnast ja IRL-ist, kus sellised tuntud tegijad nagu praegune linnapea kandidaat Pentus, välisminister Paet, justiitsminister Lang ja kunagine IRL-i linnapea Palts kujundasid Edgar Savisaare juhtimisel oma poliitikukarjääri," on Länts irooniline. "Nendel on erinevalt meist ühine koostöö juba sissetallatud rada. Samas, poliitikas ei või kunagi absoluutselt välistada ühtegi koostöövõimalust.”

Ka keskerakondlasest Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut ei välista Tallinnas koostööd ühegi erakonna või valimisliiduga.

"Programmilisest lähedusest tulenevalt tegime ka neli aastat tagasi just sotsiaaldemokraatidele ettepaneku Tallinna koostöö osas läbi rääkida. Paraku suhtusid sotsid toona Tallinnas võimuvastutuse võtmisse tõrksalt," meenutas Vitsut.

Keskerakonnal on Tallinnas seni koostöökogemus Reformierakonna ja IRL-iga. "IRL-iga koostöös sai Tallinnas kehtestatud alkoholimüügi piirangud, mis hiljem muutusid üleriigilisteks. Ka on IRLiga koostöös rajatud Tondipoiste monument," kiitis Vitsut isamaalasi.

"Seega on Keskerakond ka volikogus absoluutset enamust omades huvitatud sellest, et langetatud otsustel oleks laiem kandepind. Täna jääb Eestis puudu just koostööst erinevate poliitiliste jõudu vahel. Kui riik on raskes majanduslikus olukorras, siis peaks jõudusid enam ühendama."