Sotsid nendivad samas meediale saadetud teates, et SDEl ja Keskerakonnal on suur programmiline ühisosa, mis on suunatud Eesti rahva sotsiaalse turvatunde suurendamisele. Sotsiaaldemokraadid on valmis Tallinna volikogus toetama kõiki ettepanekuid, mis viivad nende eesmärkide saavutamisele.

Samas on meie erakonnale olulised ka valitsemise eetilised ja demokraatlikud põhimõtted,” teatas SDE peasekretär oma tsentrisstist kolleegile Kadri Mustale adresseeritud vastuses.” „Sotsiaaldemokraatliku Erakonna hinnangul on Keskerakond kasutanud kohalike omavalitsuste volikogude valimiskampaanias nii seadustega kui ka eetiliselt lubamatuid vahendeid, reklaamides erakonda seadusega keelatud ajal ja kasutades ebaseaduslikku rahastamist. Seaduse mõttest möödahiilimine parlamendis esindatud erakonna poolt õõnestab Eesti riiklust ja muudab kaheldavaks valimiste legitiimsuse.”

Lähtuvalt eeltoodust peab Sotsiaaldemokraatlik Erakond koalitsiooniläbirääkimiste alustamise vältimatuks eeltingimuseks Keskerakonna adekvaatset eetilist hinnangut läbiviidud valimiskampaaniale ning nn kohukesekampaania omaksvõtmist.