Keeleinspektsiooni Ida-Virumaa järelevalvetalituse peainspektori Marge Mägi sõnul on ametkonnale laekunud kaks kaebust keeleseaduse rikkumise kohta seoses lähenevate riigikogu valimiste välireklaamiga, kirjutab Põhjarannik.

Kui Isamaa ja Res Publica Liit koristas pärast inspektsiooni märkust oma vaid venekeelsed valimisreklaamid Narva tänavailt, siis Sotsiaaldemokraatlik Erakond lubas esmalt teha sama Jevgeni Ossinovskit Jõhvis ja Kohtla-Järvel vaid vene keeles reklaamivate plakatitega. Siiski laekus Jevgeni Ossinovski (SDE) meeskonnalt selle asemel keeleinspektsiooni järelevalvejuhile-peainspektorile Leho Klaserile huvitav kiri, milles juhitakse tähelepanu valimiskomisjoni väitele, mille kohaselt valimisseadused ei sea poliitilisele välireklaamile keelepiiranguid.

Ossinovski valimistoimkonna liikme Tõnu Kõivu saadetud kirjas kinnitatakse, et mitte kõik kandidaat Jevgeni Ossinovski välireklaamid pole venekeelsed ja “ka venekeelse valimislubadusega reklaamides on kandidaadi nimi esitatud eesti keeles”.