Maimu Berg tuletas meelde, et Keskerakond kukutas absurdsete põhjendustega kevadel volikogus läbi sotsiaaldemokraatide eelnõu panna eesti kirjanike proosatekstid trammidesse. „Vahepeal olen teemaga edasi tegelnud ja ka mõne teise linna kogemusi uurinud. Oslos on Norra kirjandusklassikute tsitaadid jäädvustatud igaveseks linna peaväljaku asfaldisse. Valiku tegid kirjandusteadlased. Helsingis pani linnavalitsus sponsorite toel mitmele pargipingile sildid lühikeste väljavõtetega soome kirjanike loomingust. Valiku tegi ühe suure kirjastuse töötaja linnavalitsuse ülesandel,” rääkis Berg.

„Tallinn kui tulevane Euroopa kultuuripealinn võiks ikka neist eeskuju võtta. Kui me oleme valimiste eel sunnitud välja kannatama suurte erakondade sisutühja ensereklaami, siis lausa nõuame tervenduseks sügavaid mõtteid eesti kirjanduse klassikutelt."

Tallinna kohvikuketi Kehrwieder omanik näiteks on pöördunud kirjanike liidu poole, et kirjanikud aitaks tal välja valida tsitaate oma kohvikute akendele, sest idee tundus talle väga hea. Võimalik, et ka pargipinkidele tsitaatide panemisel on linnal võimalik teha koostööd mõne firmaga, märkis Berg.