“SDE on kindel, et meie valijad tahavad SDEd Tallinna valitsema,” väitis Anvelt. “Kellega valitsemisel koostööd tehakse, otsustab SDE pärast valimisi. Reformierakond ja IRL, nagu ka Keskerakond, on oma valimiskampaania Tallinnas juba praegu üles ehitanud vastandumisele, ärategemisele, mis aga reaalselt Tallinna käekäigule midagi juurde ei anna.”

Anvelti sõnul on SDE eesmärk nii oma valimisprogrammi, nimekirjadega ja üldise poliitika kujundamise protsessi kaudu näidata, et Tallinn suurima kohaliku omavalitsusena ei pea olema ainult suure poliitika lahinguväli, vaid siin elavad ka inimesed oma väikeste ja suurte muredega, mida ei lahenda ühe maailmavaate või selle puudumise ülemvõim.

“Tänasel päeval koostame oma plaane tulenevalt poliitilisest pragmatismist, et ilma meieta ei ole võimalik ükski jätkusuutlik koalitsioon. SDE-l on küllalt poliitilist püssirohtu salves, et minna valimistele tugeva iseseisva jõuna ja mitte lömitada ühe või teise poole valimiseelse ja valimisjärgse diktaadi ees,” kinnitas Anvelt Delfile.

IRL ja Reformierakond on kutsunud sotse Tallinnas kohalikele valimistele vastu minnes ühte löögirusikat looma, aga SDE on sellele vastu olnud.