Tallinna sotsiaaldemokraadid leidsid peale kohtumist, et linna hariduselu poliitilisi valikuid teeb Edgar Savisaar, teatas fraktsioon.

"Kohtumine abilinnapeaga andis meile veendumuse, et pealinna haridusvaldkonnas valitseva segaduse eest tegelikult kannab täisvastutust linnapea Edgar Savisaar ja seetõttu ei näe me põhjust umbusaldada tema suuniseid elluviivat abilinnapead," põhjendas SDE volikogu fraktsiooni esimees Lauri Laats.

"Abilinnapeaga kohtudes arutasime kolme põhiteemat – koolivõrgu korrastamine koolide liitmise teel, erakoolide rahastamine ja Tallinna Vene Lütseum," ütles Laats.

"Meie arvates on koolivõrgu korrastamine vajalik, kuid siin tuleb leida kompromissid lastevanemate ja olemasoleva personaliga nii, et õppekvaliteet ei kannataks," selgitas Laats.

Laats lisas, et mis puudutab erakoolide rahastamises tehtud muudatusi 2010. aastal, siis tekitavad need siiani vaidlusi ja õigustatud küsimusi.

"Aga vaatamata sellele, et käimas on põhiseaduslik vaidlus linna ja riigi vahel, tuleb linnal kohtuotsuse selgumiseni ikkagi kehtivast seadusest tulenevaid kohustusi täita. Lapsed ei tohi mingil juhul kannatada!" rääkis Laats.

Tallinna Vene Lütseumiga seotud probleemid tulenevad aga Laatsi sõnul venekeelse gümnaasiumiõppe ebaõnnestunud üleminekust eestikeelsele õppele.

Olukord, kus riik ei võimaldanud Tallinnal Vene Lütseumi baasilt luua erakooli, tekitaski tugiteenuseid ja täiendõpet pakkuva SA Tallinna Vene Lütseum, mille tegevus on problemaatiline ja küsimusi tekitav.

Reformierakonna ja IRL fraktsiooni liikmed andsid täna volikogus üle abilinnapea Mihhail Kõlvarti umbusaldusavalduse.