Sotside hinnangul on Euroopa Sotsiaalharta nõuetele vastava alampalga määr vähemalt 4000 krooni kuus.

“Meenutame valitsusele, et Eesti on võtnud Euroopa Sotsiaalhartat ratifitseerides kohustuse kehtestada alampalgaks 60 protsenti keskmisest palgast. Täna moodustab alampalk vaid 38 protsenti keskmisest,” öeldakse sotsiaaldemokraatide avalikus pöördumises.

Sotsiaaldemokraadid on veendunud: Eesti riigi ja majanduse edasine areng koosmõjus tööturul lähiaastatel üha süveneva töökäte nappusega eeldab töö ja töötaja senisest suuremat väärtustamist. Selleks tuleb muuta kehtivaid seadusi ning luua võimalus euroopaliku tulupoliitika tekkeks.

“Ühiskonna jõukuse kasvust peavad osa saama nii töötajad kui tööandjad. Ülimadal miinimumpalk, 2690 krooni kuus miinus tulumaks, ei ole tänase hinnataseme ja töötamisega seotud kulude juures piisav,” on öeldud pöördumises.

Volikogu tunnustas SDE parlamendifraktsiooni tegevust Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimisprotsessis ning kiitis heaks ratifitseerimisotsuse preambulisse lisatud viited Tartu rahu edasikestmisele ja Eesti omariikluse järjekestvusele.

“On häbiväärne ja kahetsusväärne, et nii olulisest ja rahvusvahelise kaaluga asjast on tehtud mõnede erakondade poolt sisepoliitilise punktivõtmise objekt,” ütles ekspeaminister, Euroopa Parlamendi saadik Andres Tarand.

SDE volikogu valis täna volikogu juhatajaks tagasi Andres Mandre ja asejuhatajaks Reet Laja.