Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Karin Volmer selgitas, et senini on ministeeriumi laste ja perede osakonna töö jaotunud kolmeks: laste õigused ja lastekaitse, tugiteenuste pakkumine erivajadustega inimestele ning perepoliitika valdkonnaga.

Viimane valdkond ning valdkonnas töötavad kaks inimest kolivad ühelt aadressilt teisele ning neile otsitakse uut juhti - parasjagu on käimas konkurss rahvastiku- ja perepoliitika osakonna juhataja leidmiseks.

Siseministeeriumi esindaja Monika Viidulilt pärides, kuidas ühe valdkonna jagamine kahe ministeeriumi vahel aitab vähendada riigi bürokraatiakoormust, kostis ta: "Iga koalitsioon saab kokku leppida, kuidas nende töökorraldus täpsemalt käib. Varasemalt oli kaks ministrit sotsiaalministeeriumis, nüüd on kaks ministrit siseministeeriumis. Ka varasemas ajaloos on siseministeeriumis teise ministrina tegutsenud rahvastikuminister."

Ta tõi välja, et nii perekonnapoliitika valdkonna kolimiseks siseministeeriumisse kui ka muudeks ülesanneteks on siseministeerium taodelnud 2019. aastal 300 000 eurot lisarahastust ning 2020. aastal 600 000 eurot.

Koalitsiooni plaani järgi hakkab rahvastikuministri Riina Solmani all tegutsev rahvastiku- ja perepoliitika osakond töötama rahvastiku- ja perepoliitika eesmärkide väljatöötamisega ning muuhulgas väliseesti kogukondade kaasamist puudutava poliitika väljatöötamisega.