Maris Jesse on alates 2008. aastast Tervise Arengu Instituudi direktor. Varasemalt on Jesse töötanud vanemspetsialistina Maailmapangas, analüütikuna Poliitikauuringute Keskuses PRAXIS ning viis aastat juhtinud Eesti Haigekassat. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ja omab magistrikraadi London School Hygiene and Tropical Medicine’st ja London School of Economics and Political Science’st. Aastatel 2009–2012 oli Maris Jesse Maailma Terviseorganisatsiooni Täitevkogu liige ja kuulub senini erinevate riiklike komisjonide koosseisu.

"Kaasaegse Eesti Haigekassa ühe looja ja Tervise Arengu Instituudist pädeva kompetentsikeskuse rajajana on Maris tõestanud end Eesti tervisekorralduse tõelise tipuna," ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. "Usaldan tema kogemusi ja ekspertiisi, sest ta mõistab tervisevaldkonna komplekssust ja suudab tagada tulemusliku koostöö kõigi terviseala osapoolte vahel, tehes seda kõike Eesti rahva tervist ja patsiendi huve silmas pidades," lisas minister.

Riigisekretär kuulutas avaliku konkursi terviseala asekantsleri ametikoha täitmiseks välja tänavu aprillis.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet lahkus isiklikel põhjustel alates 1. maist ametist. Kokku juhtis Normet ministeeriumi tervisevaldkonda 11 aastat.