Riigikantselei juures tegutsevale tippjuhtide valikukomisjonile laekus 11 avaldust sooviga kandideerida sotsiaalala asekantsleri ametikohale. Konkursikomisjon esitas sotsiaalministrile kinnitamiseks Rait Kuuse kandidatuuri, teatas sotsiaalministeerium.

Sotsiaalminister Taavi Rõivase sõnul saab uue juhi võtmetähtsusega valdkond. „Sotsiaalvaldkond on Eesti riigi jaoks vaieldamatult strateegiliselt oluline. Sotsiaalministeerium viib ellu suuri ja Eesti elu positiivselt mõjutavaid reforme, nagu näiteks töövõimereform,“ ütles minister. „Mul on hea meel, et meie meeskonnaga liitub inimene, kellele on sotsiaalteemad tuttavad nii omandatud hariduse kui igapäevatöö kaudu,“ lisas Rõivas.

Rait Kuuse on lõpetanud Tallinna Ülikoolis sotsiaaltöö eriala ning omandanud Tartus Euroopa Õpingute magistrikraadi. Hetkel töötab ta Tallinna Vangla direktorina. „Riigi sotsiaalvaldkonna areng on mind alati huvitanud. Loodan, et minu panus aitab sotsiaalministeeriumi poolt juba alustatut edukalt ellu viia,“ ütles Kuuse.

Ta tunnistab, et sotsiaalsektor on nii täna kui ka tulevikus suure ootuste surve all, olgu selleks siis elanikkonna vananemine või tegutsemine piiratud vahendite tingimuses. „Oludes, kus vahendeid on alati vähem kui soove neid kasutada, muutuvad konkreetsed, põhjendatud ja kvaliteetsed valikud ning nende selge kommunikatsioon eriti oluliseks,“ rõhutas Kuuse.

Rait Kuuse on töötanud justiitsministeeriumi haldusalas üle kümne aasta, sealhulgas omab pikaajalist väliskoostöö kogemust Ida-Euroopa regiooni ning Gruusia reformides. Ta on end täiendanud erinevatel tippjuhtidele suunatud koolitustel.