"Kõige olulisem on anda väga keerulistest oludest saabunud inimestele võimalus oma uue eluga rahulikult kohaneda. Selleks otsitakse neile elukoht, kus keskkond toetaks töökoha leidmist ja vajalikud avalikud teenused oleksid tagatud," teatas Kuuse.

"Riik hoiab kohaliku omavalitsusega ühendust ja teavitas ametliku kirjaga 24. märtsil ka Tallinna linna sõjapõgenike saabumisest. Tallinna linn andis sotsiaalministeeriumile teada omapoolsest kontaktisikust, keda teavitati ka sellest, mitu sõjapõgenikku asub elama Tallinnasse," lisas Kuuse.

"Tallinna linna esindajatega on ametnikud kohtunud mitmel korral ning siiani on kohtumised olnud konstruktiivsed. Kohtutud on ka põgenike saabumise järel ning tegeletakse sellega, et edasist suhtlust sujuvamaks muuta."

"Kõiki Eestis legaalselt viibivaid inimesi tuleb kohelda võrdselt ning kohalik omavalitsus ei saa Eestis endale elanikke valida. Sõjapõgenike elukoht valitakse lähtudes töökohtade olemasolust piirkonnas, avalike teenuste olemasolust ja kättesaadavusest, saabujate profiilist jne. Sellest lähtuvalt ongi suuremad linnad kõige tõenäolisemad kohad sõjapõgenike elukohaks. Saabujate lõimimist aitab korraldada tugiisik," teatas Kuuse.

Kohalikku omavalitsust toetatakse ühekordselt 3000 euroga inimese kohta.