Euroopa sotsiaalõiguste komitee hinnangul võiks Eesti ratifitseerida teiste hulgas artikli 30, mis puudutab õigust kaitsele vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse eest. Antud artikkel kohustab rakendama meetmeid, et suurendada vaesuses elavate või sotsiaalselt tõrjutud isikute ja nende perekonnaliikmete ning sellesse riskigruppi kuulujate tegelikke võimalusi leida tööd ja eluaset, saada väljaõpet ja haridust ning kasutada kultuuri-, sotsiaal- ja meditsiiniabi, teatas riigikogu pressitalitus.

Komitee hinnangul võiks Eesti ratifitseerida ka artikli 2 lõike 4 ja artikli 3 lõike 4, mis puudutavad ohutuid töötingimusi, artikli 7 lõike 6, mis räägib laste ja noorte õigusest saada kaitset, artikli 10, mis tagab õiguse kutseõppele ning mitmeid teisi artikleid.

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalkindlustuse osakonna juhataja Merle Malveti kinnitusel analüüsib sotsiaalministeerium võimalusi sotsiaalharta artikleid täiendavalt ratifitseerida.

Tänasel kohtumisel osalesid sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu, aseesimees Jaak Aab, komisjoni liikmed Maret Merisaar, Nikolai Põdramägi ja Marika Tuus ning Euroopa sotsiaalõiguste komitee president Polonca Končar, sotsiaalõiguste komitee liige Lauri Leppik ja Euroopa Nõukogu