„Selle konkreetse juhtumi põhjus on selles, et PERH soovis Keila haiglat müüa ja selle tõttu jäi ta tähelepanu alt välja,“ ütles Tsahkna ETV uudistesaatele „Aktuaalne kaamera“. Ta lisas, et haigla juhtkond ja nõukogu reageerisid „Pealtnägijas“ avaldatud loole ja vabastasid Andres Peri haiglajuhi ametist.

Tsahkna sõnul on riigikogu sotsiaalkomisjon 30. maiks kokku kutsunud istungi, kuhu on oodatud ka patsientide esindajad, et analüüsida, miks ravikvaliteedi kontroll on selline, nagu ta on.

Ta möönis, et seni on meditsiini peatähelepanu suunatud kiiret ravi nõudvatele patsientidele ja hooldushaiglad on tähelepanu alt kõrvale jäänud.

„Aga me ei saa öelda, et kõik hooldushaiglad on kehvas seisus ja töötajad hoolimatud,“ kõneles Tsahkna. “Ühiskonna kohustus on tagada inimeste auväärne vananemine ja siitilmast lahkumine.“

Tsahkna ütles, et riik on panustanud 27 miljonit eurot uute ravikohtade tekitamiseks hooldusravisse ja nüüd on aeg minna ka ravikvaliteedi kontrolli poole. Tema sõnul peavad hooldusravi kvaliteedi üle järelevalvet tegema terviseamet ja haigekassa, kes ka vastava teenuse eest maksab.

Ta lisas, et riigikogus tuleb hakata tegelema patsiendi õiguste seadusega.