"Muudatuste käigus kaotatakse 534,5 ametikohast 12,5 ametikohta," selgitas sotsiaalkindlustusameti pressiesindaja Elve Tonts Delfile.

Elanike teenindamises muutusi ei toimu. Klienditeenindused jäävad oma senistesse asukohtadesse ja on avatud kõikidel tööpäevadel ilma vaheajata nagu seni.

Senise nelja piirkondliku pensioniameti asemel moodustub kaks piirkondlikku pensioniametit – Põhja pensioniamet ja Lõuna pensioniamet.

Põhja pensioniamet  hõlmab senise Tallinna pensioniameti ja senise Virumaa pensioniameti piirkonna ning teenindab Tallinna, Harju-, Rapla-, Järva-, Ida-Viru- ja Lääne-Virumaa elanikke.

Lõuna pensioniamet hõlmab senise Tartu pensioniameti ja senise Pärnu pensioniameti piirkonna ning teenindab Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Valga-, Viljandi-, Võru-, Hiiu-, Lääne-, Pärnu- ja Saaremaa elanikke.

Mõlema pensioniameti allüksusteks on bürood ning büroode koosseisus olevad klienditeenindused. Kõik klienditeenindused jäävad oma senistesse asukohtadesse ning elanike jaoks ameti struktuuri ja koosseisu muudatus mingeid muutusi kaasa ei too.