Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski kandidaat peasekretäri kohale peab ametisse astumiseks saama üldkogu kinnituse. “Kristen on läbi ja lõhki sotsiaaldemokraat ning olnud erakonna liige kümmekond aastat, ta tunneb erakonda ning samas on ta ka hästi kursis riigikogu ja ministeeriumide töökorraldusega,” tõi Ossinovski esile võimaliku uue peasekretäri tugevusi.

Erakonna tänane peasekretär Inara Luigas on teavitanud erakonna liikmeid oma otsusest amet üldkogul maha panna. “Viimane aasta on olnud töömahukas ning olen otsustanud, et veidi enam kui aasta enne järgmisi valimisi on õige aeg teatepulk üle anda,” selgitas Luigas ning lisas, et aastale tagasi vaadates valdavad teda vaid soojad tunded. “Meie organisatsioon on tugev ja, mis peamine, me oleme üksmeelne ning selgelt tulevikule orienteeritud erakond,” kinnitas ametist lahkuv peasekretär.

“Inara on hoidnud tervet erakonda alates väikseimatest osakondadest kuni Toompeani välja. Tuletanud alati juhtpoliitikutele meelde kohalikke muresid ning seisnud tugeva sisedemokraatia eest. See ei ole olnud lihtne,” ütles Ossinovski ning lisas, et peasekretäri amet on väga ajamahukas ja nõuab inimeselt palju. “Inara töökus ja pühendumus on kadestamisväärsed, kuid mõeldes viimase aasta töö intensiivsusele mõistan puhtinimlikult tema soovi,” lisas erakonna esimees.

SDE üldkogu toimub laupäeval, 4. juunil Jõhvi kontserdimajas.