Sotsiaaldemokraadid sooviksid 4-19-aastaste spordi või huvialaga tegelevate noorte harrastuse suuremat rahastamist linnaeelarvest. Veel 2009. aastal maksis linn kinni poole harrastuse kulust, praeguseks on vanemate omaosalus tõusnud aga 70 protsendini.

Laats nentis, et sama probleem on ka riigi tasemel, sest koalitsioonilepingus lubati lastele ringiraha, aga selle aasta riigieelarvest kärbiti see välja.

Tallinna linnavolikogus on eelarve üle hääletamise formaat erinev riigikogu omast, sest enne parandusettepaneku hääletamist pole võimalik võtta 10 minuti pikkuseid vaheaegu. Iga parandusettepanek hääletatakse aga läbi, see annab Laatsi sõnul hea võimaluse protsessi venitada.

Sotside esitatud parandusettepanekuid on kokku 666, mis hääletatakse kõik homme kell 16 algaval linnavolikogu istungil läbi.

Reformierakond ja IRL on sotsiaaldemokraatidele ette heitnud, et enne kohalikke valimisi ei soovinud sotsiaaldemokraadid selgelt välja öelda, kas nad tahaksid teha koalitsiooni Keskerakonna või paremerakondadega. Pärastvalimisi kahtlustasid paremerakonnad aga sotsiaaldemokraate koostöös Keskerakonnaga, sest mitmed SDE liikmed valiti Tallinna halduskogude juhtkondadesse Keskerakonna häältega.

"Me teeme ööistungi, et seista oma lubaduste ja vaadete eest," lükkas Laats tagasi kahtluse, et SDE korraldab ööistungi selleks, et end Keskerakonnast distantseerida.