"Olukorras, kus Edgar Savisaart, Arvo Sarapuud, Karin Tammemäed ja Priit Kutserit kahtlustatakse maksumaksja raha varguses, on nende ametis jätkamine ilmvõimatu," ütles Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Rainer Vakra. "Kuna kriminaalmenetlust on alustatud just avaliku raha omastamise paragrahvi tunnustel, siis nõuab elementaarne lugupidamine linnaelanike vastu, et linnajuhid vähemalt uurimise ajaks ametist taanduksid."

"Linnajuhid on ületanud igasuguse piiri, ning kui seni võis rääkida pahatahtlikust ainuvõimu nautimisest, siis tänaseks on sellest saanud ainuvõimu lubamatu kuritarvitamine," lisab Vakra, ning toob näiteks Keskerakonna huvide järjekordse korruptiivse realiseerimise, kui maksumaksja raha eest telliti Linnar Priimäelt essee, mida esitati linna teavituskampaania ekspertiisiaktina.

"Kui käesoleva nädala neljapäevaks ei ole eelnimetatud isikud tagasi astunud, esitame neile umbusaldusavalduse ning kutsume kõiki linnavolinikke sellega ühinema," lisas Vakra.

Linnapea Savisaar sattus uurimise alla, kui riigiprokuratuur alustas erakondade rahastamise järelevalve komisjoni avalduse alusel kriminaalmenetluse, et kontrollida, kas linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitvad ametnikud on pööranud neile usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks.

Avalduses, mis laekus riigiprokuratuurile, on viidatud sellele, et Tallinna linnavalituse eelarvest on makstud kinni reklaamid, mis ei olnud suunatud kohaliku omavalitsuse eesmärkide täitmiseks, vaid millega rahastati hoopis Tallinnas võimul olevate keskerakondlaste reklaamikampaaniat.

Kõnealused reklaamid kujutavad endast Hiiu staadioni avamise plakatit, millel figureerivad Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu. Lisaks figureeris Priit Kutser plakatil „Kahe aasta pärast seisab siin ujulaga spordikompleks" ning Karin Tammemäe plakatil „Karin Tammemägi: Hakkame käima!".

Keskerakond: asi on sotside nigelas valimistulemuses

"Ajal kui Eesti majandus pöördus taas langusse, tööealine rahvas on ikka sunnitud äraelamiseks otsima tööd välismaal ja kriisist väljatulekuks puuduvad valitsusel igasugused retseptid, püüavad sotsid eetrit täita Tallinna linnapea umbusaldamisega," teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

"Valitsusvastutust kandvad sotsid ei suuda aga sellega leppida ning nende erakondliku edu ainsaks retseptiks on püüd pöörata ka Tallinn allakäigu rajale," lisas ta.

Pukk leidis, et sotside viimane eriti nigel valimistulemus on teinud neid põhjusega murelikuks kõigil tasandeil aga neil ei maksaks siiski eurovalimisi segamini ajada linnajuhtimisega. "Keskerakond ega Savisaar pole kindlasti süüdi selles, et sotsid riigi tasandil tankistina reformierakondlikku pankrotikurssi pikendavad, selmet anda Eestile uus võimalus läbi erakorraliste valimiste," leidis ta.