"Sama punkti alla teen kohe ka sisulise ettepaneku likvideerida ühe hooga õiguskomisjon, eluasemekomisjon, keskkonnakomisjon, arengu-tulevikukomisjon, korrakaitsekomisjon, kultuuri- spordi ja hariduskomisjon, sotsiaal-ja tervishoiukomisjon ja tarbijakaitsekomisjon. Alles võiks jääda vaid revisjonikomisjon ning detailplaneeringute enne halduskogu koosolekut arutamiseks oluline majanduskomisjon," teatas Tarand.

Tarandi hinnangul ei ole niikuinii loota, et komisjonid kaks kuud enne valimisi ja kaks kuud peale neid sisuliselt tööd teeksid. "September-oktoober-november-detsember võiksid need vabalt olemata olla," selgitas ta.

"Linnaeelarves on samuti hetkel iga sent arvel ning likvideerides kümnest komisjonist kaheksa, hoiab Tallinn komisjonide esimeeste hüvitiste pealt kokku 1500 krooni kuus (+tööandja maksud?) per komisjoni esimees. Kes senti ei korja, see rikkaks ei saa või kuidas seda öeldigi. Kui teised halduskogud eeskuju võtaks annaks kokku hoitud summaga juba midagi asjalikku ette võtta."