Tallinna endine abilinnapea Sõtnik kiidab linnapea Edgar Savisaare blogis uut Vabaduse väljakut ja selle avamispidustust. “Nüüd jätkub suurimal ja esinduslikumal Tallinna ja vast kogu Eesti väljakul ruumi mitte ainult armunud paarikestele, vaid sellest saab väärikas koht spordi-, muusika-, teatri-, aga võib olla ka poliitiliste ürituste korraldamiseks. Pidulik avamistseremoonia, mis toimus mõned päevad tagasi ja kogus 15000 pealtvaatajat, näitas, et see koht sobib ideaalselt suurte massürituste korraldamiseks,” kirjutab Sõtnik.

“Seega ainukeseks mõruks momendiks tutvumisest uuenenud Vabaduse Väljakuga jäid Vabadussõja võidusambaga seotud emotsioonid. Mina kuulun nende linnaelanike hulka, kellel vabadusevõitlejatele püstitatud samba vorm ei tekita erilist elevust,” nendib riigikogulane.

“Ma arvan, et inimesed, keda sammas mälestama peab, väärivad paremat, kui rist, mille valgustus on kogu aeg rikkis ja klaasist paneelid lähevad roosaks.

Samas inimestele on omane kohaneda ja harjuda, eks me samuti harjume ära ka selle sambaga, mis on nüüdsest keskväljaku lahutamatu osa. Kuid ikka jääb tunne, et oleks saanud paremini.”

Tahan loota, et Vabaduse Väljak vabastab meid hirmudest ja eelarvamustest ja sellest saab rahva eneseväljenduse koht, kus me saame vabalt tunda rõõmu ja kurbust ning pelgamata väljendada oma emotsioone. Kui vaja ka võimude tegevuse vastu, nagu seda on sel väljakul korduvalt tehtud.”