„Mis tähendab sõna „mõjuagent“? Ma saan aru, et agent on see, kes töötab konkreetse eesmärgi nimel ja saab selle eest hüvesid. Mõjuagent on siis isik, kellel on mõju mingis suunas mõjuda?“ ütles Sõõrumaa aripaev.ee-le. Kuna Savisaar on Venemaaga sõbralik ja Eestis mõjukas inimene, on ta ka mõjuagent, lausus Sõõrumaa.

Sõõrumaa tunnistas, et pole teemaga väga kursis, aga lähenevate valimiste tõttu võib igasuguseid asju välja tulla. „Savisaare suhtlemist Venemaa poole ja läbisaamist meie venekeelse elanikkonnaga on lihtne sildistada,“ ütles Sõõrumaa.

Postimees kirjutas, et vastuluure kirjeldab Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina. Ajalehe andmetel on kaitsepolitsei teinud presidendile, peaministrile ja siseministrile teabeettekande, milles Savisaart nimetati ohuks riigi julgeolekule. Artiklist võib lugeda, et juba suve algusest saadik on Savisaar kaitsepolitsei vastuluureametnike jaoks olnud märkega "oht julgeolekule" ja tema kohta kasutatakse nimetust "mõjuagent".

Riigijuhtidele esitatud ettekande kohaselt on Savisaar vahendajate kaudu küsinud 1,5 miljonit eurot, millega suurendada Venemaa mõju Eestis.