Võrreldes aastataguse ajaga parandas firma oma tulemust 44 protsendipunkti ja seda valdkonnas, mida aastate eest võis vaevalt tõsise äriga seostada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sajaprotsendiliselt ärimees Urmas Sõõrumaa firmale U.S. Invest kuuluval ettevõttel on Tallinnaga sõlmitud leping viie pealinna kooli 2036. aastani haldamiseks.

Veel sel aastal peab linn tasuma ettevõttele tehtud tööde eest enam kui 56 miljonit krooni, millele lisaks jääb üles veel 395 miljoni kroonine kohustus intressimääraga kaheksa protsenti aastas.

„Tallinna linna juhid võiksid tunda rohkem huvi, kuidas need lepingud erafirmadega on toiminud - nüüd kui mõned koolid on juba üle aasta nende hallata olnud ja võrdluseks on kasutada andmeid ka muude koolide korrastamiseks kasutatud rahastamisskeemide kohta," arvab riigiukontrolli tulemusauditi osakonna auditijuht Urmet Lee.

Tema kinnitusel on sellised projekte nagu koolide renoveerimine praegu kõige odavam rahastada Euroopa Liidu KOIT-programmist, mille alla küll suuremad omavalitsused ei kvalifitseeru. „See on vaieldamatult kõige kasulikum viis saada tagastamatut raha," tõdeb Lee.