Sõõrumaa sõnul hakkab kala ikka peast mädanema ja praegune ühiskond on lihtsalt hüsteeriline. “Olen riigitruu inimene. Ühiskonnas sülitatakse presidendi peale ja hiljem isegi ei vabandata. Nii lihtsalt ei tohi käituda,” ütles Sõõrumaa.

Sõõrumaa sõnul ei meeldi talle, et praeguses presidendikampaanias on kokku pandud vanad ja endised ning uued ja tublid. “Mina austan vanu inimesi ja mina ei mõista hukka inimesi, kes on elanud nõukogude režiimi ajal”.

Sõõrumaa tunneb isiklikult Arnold Rüütlit: “Ma pole kõigi nende aastate jooksul näinud, et Arnold Rüütel oleks käitunud inimesena ülbelt või pahatahtlikult. Rüütel oli nõukogude ühiskonnas lihtsalt suur mutter”

Küsimusele, kas Sõõrumaa nõustub Keskkerakonna juhi Edgar Savisaare arvamusega, et Rüütel ei võistle mitte Ilvese, vaid Kadastiku, Luige ja Rõtoviga, Sõõrumaa ei nõustunud. “Ajakirjanikud siiski vaid vahendavad seda, mis ühiskonnas toimub,” sõnas Sõõrumaa.

Suurärimees Urmas Sõõrumaa avaldas neljapäevases Postimehes üle kahe lehekülje reklaamteksti pealkirjaga “Urmas Sõõrumaa: Arnold Rüütel on aus inimene”, avaldades sellega toetust meie praegusele riigipeale.

Sõõrumaa päris valimiskampaaniat Rüütli toetuseks ei kavatse teha ning peale Postimehe teistes lehtedes ei kavatse ta seda reklaamteksti avaldada.

Küsimusele, kas ärimees on mõelnud ka ise poliitikasse minna vastas ta: “Aeg-ajalt olen mõelnud. Samas, kui vaatasin eile Foorumi saadet, siis mõtlesin, et see küll minu koht ei ole!”.