Üleeile, 28.veebruaril teatas Pirita Spa arst Tallinna tervisekaitsetalitusele rohkem kui 30-st kõhulahtisusega haigest Pirita Spa klientide seas, teatab tervisekaitseinspektsioon.

27. veebruari õhtul ja öösel haigestusid 46 klienti, kes pöördusid kaebustega arsti poole — neil ilmnesid iiveldus, korduv oksendamine, kõhuvalu, korduv kõhulahtisus, ning palavik. Eilseks, 1. märtsi õhtuks oli arsti poole pöördunud üle 60 haigestunu.

Haigestunud olid põhiliselt Soome Vabariigi kodanikud.

Haiglaravi keegi ei vajanud, patsiendid said ravi ja arsti nõuandeid kohapeal. Pirita Spas rakendati vajalikud meetmed haiguse leviku tõkestamiseks.

Tallinna tervisekaitseametnikud viisid 28.veebruaril hotellis läbi epidemioloogilise uuringu, mille käigus võeti proove laboratoorseteks uuringuteks. Tervisekaitseinspektsiooni viroloogia kesklabori andmed kinnitasid, et tegemist on tõepoolest noroviiruse poolt põhjustatud nn talvise oksendustõvega — noroviiruseid leiti kõikidest laborisse saadetud proovidest.

Haiguspuhangu tekkepõhjus on selgitamisel.

Noroviirusnakkuse haiguspilti iseloomustab iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus, kõhuvalu, peavalu, lihasvalu ja palavik. Noroviirused levivad fekaal-oraalsel teel ning oksendava inimese läheduses ka piisknakkusena, levivad kergesti laste- aga ka täiskasvanute kollektiivides, kus võivad esineda rühmaviisiliste haigestumistena.