Tervisekaitsetalituse esialgsel hinnangul on tegemist Norvalc viirusega, mis levib pesemata käte kaudu. Kõik patsiendid on Soome turistid, viiruse päritolu on esialgu ebaselge, teatab ETV Online.

Esimesed haigusjuhtumid ilmnesid esmaspäeva õhtul, soomlaste sõnul pärast seda, kui nad olid käinud restoranis õhtust söömas.

“Eile õhtul läks kõht lahti, pärast sööki ja siis tuli palavik, mis kestis terve öö ja täna ka. Igatahes kaks-kolm inimest, kes on haiglas, on Mikkelist, kuid me ei tulnud koos. Tulime eraldi ja kust ülejäänud on pärit, ma ei tea,” rääkis Soome turist Evi Ropponen teisipäeval “Aktuaalsele kaamerale”.

Viimsi tervisekeskus saatis haigusnähtudega patsiendid Merimetsa haiglasse. Sinna saatmise peamise põhjusena nimetab Viimsi Tervis OÜ arst Kaja Sepp viirusega kaasnevaid haigusi, nagu südamepuudulikkus, suhkruhaigus ja muud immuunsüsteemi nõrgestavad hädad, mis tervisekeskuses olnud turiste vaevasid. Viirus ise eluohtlik ei ole.

Tervisekeskuse töötajatest ei ole viirusele viitavaid haigusnähte kellelgi, ka pole haigestunud teised spaa külastajad. Viiruse täpne olemus selgub aga pärast analüüside tulemusi.