Maismaal jätkavad otsinguid politseinikud, päästeametnikud, kaitseliitlased ja vabatahtlikud otsijad, teatas Piirivalve pressiesindaja Urmo Kohv Delfile.

Kohv lausus, et ka Ventseli abikaasa on osalenud metsades läbi viidud otsingutel. Kohvi sõnul jätkavad nad jõupingutusi, et kolme lapse isa üles leitaks.

Reedel kell 11.23 suundusid otsingute rajooni Eesti piirivalve lennusalga lennuk ning Soome piirivalve helikopter Superpuma. Viimane on varustatud soojuskaamerate ja öise vaatluse seadmetega. Kopter saabus otsingutele appi Eesti piirivalve palvel.

Lennuvahendite esmasteks otsingualadeks saavad Õru- Vaabina ning Lüllemäe-Karula-Valga vaheline piirkond.

Maismaal jätkab tööd Otepääl moodustatud maismaaotsingute staap. Reede hommikul kell 9 alustas maa-alade läbikammimist üle saja otsija, kelle hulgas on politseinikud, ajateenijad Tartu Üksik päästekompaniist ja Kuperjanovi Üksik jalaväepataljonist, kaitseliitlased ja vabatahtlikud otsijad. Samuti jätkatakse inimeste küsitlemist ja info kogumist uute otsingupiirkondade kaardistamiseks.

Otsinguid juhib piirivalveameti merevalvekeskus.

Lõuna-Eestis kadunud kopterijuhi otsingutele suunduvaid vabatahtlikke palutakse endid registreerida Otepää konstaablipunktis asuvas maismaaotsingute staabis, aadressiga Lipuväljak 13.

Maismaaotsingute staabi juhi Lõuna-Politseprefektuuri korrakaitsetalituse politseidirektori Tiit Allika sõnul on kõik vabatahtlikud teretulnud, kuid vältimaks segadusi, mis võivad tekkida omal käel otsimisest, palutakse vabatahtlikel otsijatel end eelnevalt staabis registreerida. Staabist antakse vabatahtlikele otsinguteks ka täpsed juhised.

Ühtlasi tänab staap kõiki otsingutele juba registreerunud vabatahtlikke. Praeguseks hetkeks on otsimist alustanud 50 vabatahtlikku, kes on organiseerunud ja töötavad staabi koordineerimisel.

Samuti on otsijatel palve kohalikele elanikele: kõigil inimestel, kellel on informatsiooni otsitava kopteri kohta või kes nägid teisipäeva õhtul kopterit läheduses lendamas, palutakse helistada maapealsete otsingute staabi telefonil 76- 55-809 või lühinumbritel 110, 112.

Neljapäeva jooksul kammisid piirivalve lennuvahendid korduvalt läbi piirkonna Rõngust Linnamäeni; maa-alad Puka, Otepää ja Antsla vahelises kolmnurgas, Väike-Emajõe alamjooksu ning Otepää ümbruse.

Neljapäeval kell 6.30 alustatud otsingud õhust katkestati kell 23.20. Maismaaotsingud katkestati kell 22.45.

Robinson-44 tüüpi helikopter, mida juhtus Peedu Ventsel, jäi kadunuks teisipäeva hilisõhtul. Viimased teated helikopterist laekusid teisipäeval kell 22.46, kui lennuvahend asus Võrtsjärve idakalda lähedal Kureküla piirkonnas.