“Nende ligi 10 aasta jooksul ei ole ilmnenud midagi uut,” vahendas Karppineni sõnu YLE24. “Ei ole olnud midagi sellist, mis annaks alust seda uurimist uuesti avada,” ütles Karppinen.

Tema sõnul võib olla suure tõenäosusega kindel, et õnnetus toimus just nii, nagu rahvusvahelise uurimiskomisjoni raportis 1997. aasta detsembris väideti.

Samas seisab Eesti valitsuse ekspertkomisjoni neljapäeval avalikustatud aruandes, et just Karppinen saatis ühiskomisjoni rootslasest liikmele Börje Stenströmile 10. oktoobril 1994 käsikirjalise rootsikeelse faksi selle kohta, et juba 9. oktoobril oli sonariga arvatavalt leitud laeva visiir, mida robotkaameraga ka filmiti. Ühiskomisjoni ametliku aruande järgi leiti Estonia vöörivisiir alles 18. oktoobril 1994.

Kohtumisel valitsuse ekspertkomisjoni esimehega võttis Karppinen omaks, et see kiri on tema kirjutatud, kuid keeldus kategooriliselt igasugustest kommentaaridest, teatab ETV24.

Valitsuse ekspertkomisjon leidis, et Estonia katastroofi pole piisavalt uuritud, ning esitas aruandes mitmeid etteheiteid rahvusvahelise uurimiskomisjoni tegevusele. Valitsus pikendas komisjoni tööd ning ootab sellelt septembriks uut raportit.