Kahtlusalune, kelleks on juba pikemat aega Soomes elav 32-aastane mees, peeti kinni möödunud reedel Lahtis. Uurimist juhtiv kriminaalkomissar Kimmo Hyvärinen ei kommenteerinud Soome telekanalile MTV.fi, mis kodakondsus mehel on, kuid Delfi andmetel on tegemist eestlasega. Mees arreteeriti kahtlustatuna raskes kallaletungis ning relvakuriteos.

Mees on üle kuulatud, kuid kadunud on intsidendis kasutatud tulirelv. Meest kahtlustatakse kaks korda inimese pihta tulistamises ning ta on seda ka ise tunnistanud.

Kadunud relva kohta rääkis aga Hyvärinen, et kahtlusalune tõi välja ühe koha, kus see võiks olla ning seda infot kontrollitakse esimesel võimalusel.

Samuti kinnitas ka politseikomissar, et kõik eestlased väidavad üksteist varasemalt tundvat.

Kolme eestlase arveteklaarimisel tulistas 32-aastane mees 25-aastast Tanelit. Kahe haavlitabamuse tõttu amputeeriti Taneli jalg altpoolt põlve ning mees viibib endiselt haiglas, kinnitas Hyvärinen. Tülis osalenud kolmas eestlane võeti vahi alla 26. jaanuarini, mil toimub kohtuistung.

Hea lugeja, kui sul on veel infot selle instidendi või mõne muu eestlaste kahtlaste äridega seotud juhtumi kohta, siis ootame neid aadressile vihje@delfi.ee. Anonüümsus vajadusel garanteeritakse.